Boehringer Ingelheim utfordrer Nycomed

Jan Anders Istad og Boerhringer Ingelheim har blitt utfordret av Leif-Rune Skymoen og Eli Lilly til å bidra til FUGs arbeid. Istad har skrevet til oss om utfordringen.

Hvorfor er det viktig for dere å støtte FUG?

Vi er jo en global bedrift som tar globalt samfunnsansvar med flere veldedighetsprogrammer. Her i Norge er vi både imponerte og stolte over hva driftige farmasøyter har fått til på ganske kort tid med FUG. Vi tar derfor utfordringen i Norge også, og støtter FUG med 10 000 kroner.

Hva har du gjort i bedriften for å profilere FUG etter at du ble utfordret?

Jeg har meldt meg inn selv, orientert våre ansatte om denne utfordringen, og oppfordret dem til å melde seg inn, spesielt de fire andre farmasøytene på kontoret.

Hva gjør Boerhinger Ingelheim for å sikre tilgang til virksomme og trygge legemidler for alle?

Dagens samfunn er tuftet på markedsøkonomiske prinsipper. Boehringer Ingelheims viktigste bidrag er derfor å hele tiden forske frem nye livsviktige legemidler, og samtidig ha langsiktig lønnsomhet i driften. Lønnsomhet må skapes i de rike landene, slik at fattige land også kan få tilgang til nye legemidler. Boehringer Ingelheim har bl.a. et HIV/AIDS-prosjekt for å sikre tilgang til Viramune (nevirapine) i fattige land. Jeg vil også fremheve ”Making more health”-samarbeidet vi har med Ashoka. Ashoka er en internasjonal organisasjon som tilrettelegger for sosialt entreprenørskap. En sosial entreprenør har ideer som kan løse samfunnsutfordringer, og som ut av dette klarer å skape en organisasjon/bedrift med selvstendig økonomisk bærekraft. Les mer om dette på: www.makingmorehealth.org

Hvilken leder innen farmasi eller helse ønsker du å utfordre?

Jeg sender utfordringen til Per Thoresen i Nycomed.

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: