Forsinkelser og framgang i Zambia

Farmasøytene Wendy Klem, Erik de Beer og Astri Vilberg la ned et grundig arbeid høsten 2013 for å hjelpe Cancer Diseases Hospital (CDH) med planleggingen av ny produksjonsavdeling. Etter besøket var det opp til kreftsykehuset å videreføre planleggingsarbeidet. FUG var derfor svært spent på oppfølgingen i Zambia!

I løpet av prosjektet har FUG formidlet hospiteringsopphold ved norske sykehusapotek. De Zambiske farmasøytene Donald Kalolo og Sharon Munthali fikk først anledning til å besøke norske sykehusapotek. I november 2013 ble også farmasøyt Pious Hachizo invitert til Norge, for å øke sin kunnskap om sikker og riktig håndtering av cellegift. Pious er en av få farmasøyter som til daglig jobber med den risikable tilberedningen av cellegift ved kreftsykehuset i Zambia. Da han kom til Sjukehusapoteket i Bergen var han svært motivert og glad for muligheten til å bedre sine egne arbeidsforhold.

Etter at Pious besøkte Norge har det vært stille. Arbeidet med den nye produksjonsavdelingen har blitt utsatt etter forsinkelser i byggingen av den nye sengeposten ved CDH.

Utsettelsen har bydd på utfordringer vedrørende Norad sin støtte til prosjektet. Fordi FUG ikke har kunnet gjennomføre målene i henhold til prosjektplan har ikke FUG fått ny støtte til prosjektet i 2014. Men heldigvis har Norad besluttet å overføre de resterende midlene vi fikk i 2013 til 2014, for at vi skal gjennomføre etableringen av kvalitetssystemet. Dette skal gjøres i høst, gjennom  jevnlig kontakt med de ansatte ved CDH. I tillegg skal FUG besøke kreftsykehuset i midten av oktober for å få kvalitetssystemet implementert. Ved årets slutt skal prosjektet evalueres. Erfaringer skal tas med videre i fremtidens prosjektarbeid! Følg med på oppdateringer utover høsten!

 

Gunvald Iversen og Pious Hachizo øver på aseptisk arbeidstekning i LAF-benk.

Gunvald Iversen og Pious Hachizo øver på aseptisk arbeidstekning i LAF-benk.

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

  1. Gjorde en forkjell innen farmasien i Zambia | Farmasøyter uten grenser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: