Gjorde en forskjell innen farmasien i Zambia

Farmasøytene Siri Utby og Gunn-Therese Lund Sørland reiste til Zambia i oktober for å ferdigstille og avslutte delprosjektet ved apoteket på kreftsykehuset (CDH). (Les mer om dette her) De ble møtt av svært motiverte ansatte på apoteket. På en uke ble det utarbeidet flere nye SOPer (standard operasjonsprosedyrer) og gjennomført flere plenumsundervisninger og praktiske øvelser, blant annet en demonstrasjon av hvordan håndtere søl. Det ble gjennom undervisning gode diskusjoner informert om hvorfor det er viktig å ha prosedyrebaserte systemer for slik å forbedre kvaliteten og sikkerheten på det man gjør. Dette opplevdes som svært positivt blant de ansatte og ble godt tatt i mot.

Under oppholdet i oktober ble det også tid til møter med Ministry of Health, Zambian Regulatory Authority (ZAMRA) og University of Zambia (UNZA). Det ble diskutert generelle farmasøytiske utfordringer i Zambia, samt prosjektrelaterte utfordringer. Flere av utfordringene skyldes ressursmangel, men noen utfordringer kommer også av kulturforskjeller. FUG fikk også tilbakemelding på at organisasjonen har gjort en forskjell innen farmasien ved sin tilstedeværelse i Zambia.

Det pågår nå en evaluering av prosjektet, og en rapport skal sendes til Norad. Det er ikke midler til å fortsette arbeidet med å opprette en cytostatikalab i Zambia, og FUG skal nå finne nye samarbeidspartnere og nye prosjekter i andre land. Oppdatering om dette kommer snart!

Reklamer
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: