Mikroskop, reagenser og annet utstyr er endelig på plass i Sido

Siden UD over lang tid har frarådt innreise til Mali, har ikke FUG studentgruppe UiO hatt mulighet til å reise som planlagt. Berit Smestad Paulsen (ved Farmasøytisk Institutt, UiO) er en viktig kontaktperson i samarbeidetsprosjektet Pharma-Aide Mali-Norvège. Hun reiste ned til Mali, og hjalp studentene i Norge med innkjøp av utstyr til laboratoriet i Sido, og å overrekke innsamlede midler.

Berit sjekket inn på hotellet Mandé, som ligger i vakre omgivelser ved bredden til elven Niger, som renner gjennom Bamako. Hun kontaktet Drissa, og avtalte at han skulle kjøpe inn reagenser med penger som FUG Studentgruppe UiO hadde samlet inn. Han tok kontakt mad Mamadou og de andre i gruppen i Bamako, og det ble organisert innkjøp av alt materiale. Senere ordnet Drissa et møte med ordføreren i Sido og resten av landsbyen for å overlevere et mikroskop, reagenser og annet utstyr.

IMG_2296

Ved ankomst til Sido besøkte de først ordføreren. Han var ny siden sist farmasistudenter hadde vært i Sido, og han fikk en innføring i hva som var gjort tidligere i samarbeidet mellom farmasistudentene i Norge, og gruppen i Bamako. Deretter gikk alle over til helsesenteret. Landsbyen og helsesenteret hadde stelt i stand en stor feiring da Berit og representantene for studentgruppen Bamako ankom helsehuset i Sido.  Både store og små hadde kommet for å være med på feiringen, og vise sin takknemlighet med sang, dans, musikk. Ordføreren, legen ved helsesenteret, Drissa og Mamadou holdt taler, og til sist holdt Berit en tale. Hun uttrykte stor glede på vegne av studentene i Oslo, at det nå var mulig å komme til Sido, for å overlevere viktig materiale til helsesenteret.

Med hjelpen fra FUG har helsesenteret fått mer utstyr, fullere hyller, solcellepanel og laboratorier, slik at de kan foreta flere undersøkelser. Innbyggerne slipper nå å reise langt for å ta ulike tester. Med prosjetet Pharma-Aide Mali-Norvége, og den minimale støtten fra regjeringen, har de klart å redusere barnedødeligheten, og øke forventet levealder fra 48 år til 53 år. De har fått lege permanent ved helsehuset, der hovedfokuset er på barn og fødsel. Spesielt er damene i landsbyen er svært takknemlige for at situasjonen deres er blitt så my bedre.

Les mer om prosjektet i Mali

Les mer om hvordan du kan støtte FUG

 

 

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: